health & comfort
Формула
здорового сну і повноцінного відпочинку
health & comfort
Формула
здорового сну і повноцінного відпочинку
« Здоровий сон є однією з найважливіших складових повноцінного відпочинку в щоденному графіку сучасної людини. Це говорить про те, що варто поставитися до нього з особливою увагою. Рекомендується виробити певний режим: нічний сон повинен наступати в один і той же час, а тривалість його - складати 7-8 годин. Будь-яке порушення тривалості і якості сну моментально відбивається на стані і зовнішньому вигляді людини. Особливо важливий здоровий і міцний сон для зростаючого організму дитини. Він допомагає відновити сили і енергію після активно проведеного дня. Крім того, спокій малюка під час нічного або денного сну визначає якість відпочинку батьків. Порушення цього природного процесу може привести до неприємних наслідків:

  • погіршення настрою, безпричинна дратівливість;
  • зовнішні ознаки: блідий вигляд особи, темні кола під очима;
  • поганий апетит; апатія і байдужість до всього що відбувається;
  • слабкість, занепад сил, ослаблення імунітету і підвищення чутливості до різних захворювань;
  • психічний розлад, дратівливість.


Багато нехтують повноцінним сном, відводячи йому 4-5 годин на добу і проводячи зайвий час за екраном телевізора чи монітором комп'ютера. Але нічний відпочинок дозволяє заспокоїти і відновити порушену за день нервову систему. А для цього потрібно більше часу, ніж деякі люди знаходять для свого організму. Щоб забезпечити собі здоровий і повноцінний сон, потрібно приділити увагу ряду факторів. Розглянемо їх докладніше. »
Nazar Kivinskyi
Hilzer CEO
1
Дотримання режиму
Даний фактор є одним з найважливіших. Режим сну необхідно дотримуватися не тільки дітям, а й дорослим. Організм людини любить порядок у всьому: харчуванні, фізичному навантаженні, а також відпочинку. Тому потрібно привчити його засипати і прокидатися в один і той же час. При такому підході відпаде необхідність в будильнику - з його завданням відмінно впораються «внутрішні» біологічні часи. Дотримання режиму також має великий вплив на здоров'я людини. Неодноразово було доведено багатьма фахівцями, що найміцніший і повноцінний сон доводиться на проміжок з 23-00 до 5-00. Це той мінімум, який необхідний організму для відновлення. Зменшення даного часу або його зміщення призведе до порушення сну і погіршення фізичного стану. Не дарма ще в дошкільних установах дітей привчають до режиму в харчуванні та відпочинку. Саме такий підхід приносить максимальну користь організму і допомагає повністю відновити сили. Тому крім дотримання режиму, для здорового сну дуже важливо правильно харчуватися.
2
Харчування
Здорове і правильне харчування - запорука міцного сну. Коли прийнята їжа повністю засвоїла організмом, то під час відпочинку не виникне ніяких занепокоєнь. Тому перед сном вечеряти потрібно завчасно, щоб дати можливість їжі перетравитися. Також слід уникати важкої і калорійної їжі, так як процес її засвоєння може перешкодити спокійному відпочинку. Для здорового сну і в цілому здоров'я організму в харчуванні також необхідно дотримуватися режиму. Регулярність прийому їжі дозволить уникнути порушень обміну речовин та інших негативних наслідків. Також слід відчувати і знати міру щодо кави і алкоголю. Ці напої є потужними збудниками нервової системи і, як наслідок, порушниками здорового сну.
3
Спосіб життя
Правильно складений розпорядок дня і його дотримання - ще один крок на шляху до здорового сну. Протягом дня потрібно чергувати фізичне навантаження і іншу активність з відпочинком. Це особливо актуально, якщо у людини сидяча робота і він мало навантажує свій організм. В цьому випадку допоможе ранкова пробіжка, заняття в спортзалі і прогулянки на свіжому повітрі. Кожен по собі знає, що після активно проведеного дня відчувається приємна втома, а бажання заснути посилюється. При цьому не варто зловживати шкідливими звичками, а краще і зовсім від них позбутися. Потрібно запам'ятати кожному, що активний і здоровий спосіб життя - невід'ємна складова міцного сну.
4
Навколишні фактори
Щоб під час нічного відпочинку людини нічого не турбувало, необхідно забезпечити йому повний спокій і тишу. Тільки в такій обстановці можна повністю розслабитися і зануритися в глибокий сон. Також цьому сприятиме чисте свіже повітря, яким повинна бути наповнена кімната. Найкраще спати з відкритим вікном або зробити вологе прибирання і добре провітрити приміщення. Перед сном не потрібно дивитися фільми і телепередачі з негативним, емоційним змістом. Краще вибрати сімейну комедію, мелодраму або почитати книгу.
5
Постільна білизна
Одним з найважливіших факторів здорового і повноцінного сну є постільна білизна. Саме з ним контактує тіло щоночі. Тому до вибору цього спального аксесуара потрібно поставитися дуже відповідально. Неякісні вироби можуть подразнювати шкіру, викликати алергічні реакції. Дискомфортні відчуття від постільної білизни порушать сон, що призведе до різних проблем, описаних вище. Найкраще використовувати аксесуари з натуральних матеріалів - особливо з вовни. Їх виготовляють з «шубки» спеціально виведених порід овець і верблюдів, без додавання синтетичних волокон і хімічних компонентів. Тому такі вироби абсолютно безпечні для здоров'я і не викликають алергічних реакцій.
6
Переваги вовняної постільної білизни:
  • для виготовлення використовується тільки натуральна сировина;
  • забезпечує природний повітрообмін під час сну;
  • висока гіпоалергенність;
  • приємний на дотик матеріал не викликає роздратування шкіри;
  • з вовняним постільною білизною взимку не буде холодно, а влітку - жарко.

Завдяки безлічі корисних властивостей, вовняне постільна можна використовувати всій родині: і дорослим, і дітям. Замовити вподобаний комплект ви можете прямо зараз, оформивши індивідуальне замовлення на сайті або зателефонувавши за вказаним телефоном. Доставка здійснюється у всі міста України.
Вироби із натуральної вовни
із сертифікатом якості WOOLMARK
Made on
Tilda